Slideshow beweeg

  • Een extra steuntje in de rug nodig?
  • ZorgSaam Fit blijven

Perfect Pilates

Perfect Pilates is een trainingsmethode voor het gehele lichaam of zoals dat zo mooi heet: voor Body en Mind. Er komt geen fitnessapparatuur aan te pas, alleen een matje. Het grote voordeel is dus, dat je deze trainingsmethode overal waar je bent kunt toepassen.

De originele Pilates methode is al 100 jaar oud en de grondlegger is Joseph Pilates. De oefeningen die hij gebruikte in zijn trainingsmethode waren een combinatie van lenigheid, stabiliteit en spierbeheersing. Vandaag de dag wordt deze combinatie nog steeds gebruikt in de Perfect Pilates. Perfect Pilates is de gemoderniseerde vorm van Pilates en gericht op onze dagelijkse houding. In tegenstelling tot de oude methode wordt er tijdens Perfect Pilates gewerkt met een holle rug en wordt er geoefend in de eindstand van de beweging.  Dit heeft zijn uitwerking op diepe rugspieren, die heel belangrijk zijn voor de stabiliteit van onze onderrug. Deze spieren worden ook wel de vergeten spieren genoemd, omdat wij niet meer gewend die spieren in het dagelijks leven zijn te gebruiken. Hierdoor kunnen rugklachten ontstaan. De oefeningen van Perfect Pilates zijn gericht op het verbeteren van onze houding waarbij de rug-, buik-, bekkenbodem- en ademhalingsspieren een centrale rol spelen. Vanuit een stabiele houding worden ook oefeningen gegeven voor het versterken van arm- en beenspieren.

De Perfect Pilates methode is geschikt voor mensen met een mindere conditie, maar ook voor topsporters en kan zowel individueel als in groepen worden gegeven.

In onze praktijk kunt u zich opgeven voor de groepsles van maximaal 6 personen. De Perfect Pilates is eenmaal per week waarbij een uur wordt getraind in onze oefenzaal. Tijdens de les worden de verschillende buik-, rug-, been- en armspieroefeningen gegeven onder begeleiding van een daarvoor geschoolde fysiotherapeut. Deze oefeningen krijgt u in een cursusmap op schrift mee, zodat u deze ook thuis kunt herhalen. In de cursusmap staan de oefeningen beschreven en worden ze getoond middels foto's. Elke maand wordt een nieuw trainingsschema gemaakt en die  u mee naar huis krijgt. De kosten voor de Perfect Pilates lessen worden niet vergoed door de zorgverzekeraars en bedragen 33 €  per maand inclusief cursusmateriaal.

Indien u nog meer wilt weten over Perfect Pilates dan kunt u ook de website www.perfectpilates.nl bezoeken waarin wij vermeld staan als gecertificeerde praktijk. 

Heeft u interesse? Bel of vul het aanmeldformulier in voor aanmelding of verdere informatie!!

AANMELDEN

 

0548-615889

Aub bellen tussen 8.00 -17.00 uur 

AANMELDEN

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag 7.30 - 20.00 uur
Dinsdag 7.30 - 20.00 uur
Woensdag 7.30 - 20.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur
Zaterdag 9.00 - 12.00 uur

Nieuws

Het einde van het jaar is een goed moment om uw...
Dinsdag 19 december verzorgt Ekelenkamp Verzekering...
Het einde van het jaar is in zicht. Dit is ook de tijd...
Locatie Nijverdal: Godfried Bomansstraat 32 | 7442 TH Nijverdal | 0548-615889 | AGB code: 04-024359 | KvK: 56735421 | fysiotherapie@zorgsaamnijverdal.nl
Locatie Hellendoorn: Koemaste 2C | 7447 AV | Hellendoorn | 0548-615889
 
Design: sanderontwerpen.nl