• Pijn in de schouder bij de jas aan trekken?
  • Pijnlijke voet tijdens een lange wandeling?

Achillespees

Achillespeesontsteking  

Symptomen
- pijnklachten in de achillespees die na enkele uren weer verdwijnt
- pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan
- pijn of irritatie bij het lopen (zowel bij gewoon wandelen als bij hardlopen)
- mogelijk dat de achillespees wat dikker of gezwollen is of aanvoelt

Als uw achillespees volledig gescheurd is kunt u eigenlijk niets meer door de hevige pijn die optreedt en lopen is dan ook niet meer mogelijk. U dient dan direct contact op te nemen met een specialist. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u twijfels heeft omtrent uw achillespees.

Hoe ontstaat een achillespeesontsteking?
Achillespeesontsteking is een klacht die veel voorkomt. Bij hardlopers komt deze klacht vaak voor als gevolg van overbelasting of slecht schoeisel, maar ook bij mensen die niet veel sporten komt de klacht voor. De wetenschappelijke naam voor achillespeesontsteking is tendinitis achilles. Kortweg is het een ontsteking van de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt.
Als u veel last heeft van de achillespees dan kan deze niet alleen ontstoken zijn maar er kan zelfs een hele of gedeeltelijke scheur van de pees ontstaan. Ook is het mogelijk dat er een ontsteking van de slijmbeurs onder de pees aanwezig is. Het gedeelte van de achillespees dat ontstoken is, kan het deel boven de hak zijn maar ook midden in de pees kan een verdikking ontstaan door zwelling. In dit gedeelte van de pees is de doorbloeding beperkt.

Shockwave en achillespeesontsteking
Een achillespeesontsteking is zeer goed te behandelen met shockwave. Tijdens de intake zullen wij nauwkeurig een diagnose stellen door middel van een anamnese, lichamelijk onderzoek en een echografisch onderzoek. Met onze echo apparatuur kunnen wij exact  bepalen waar uw achillespeesontsteking zich bevindt en of deze te behandelen is met shockwave. Vervolgens stellen wij met u een behandelplan op.

Gemiddeld hebben wij ongeveer vijf behandelingen nodig om klachten bij een achillespeesontsteking op te lossen. Dit hangt af van de mate van ontsteking en hoe lang deze al aanwezig is. De tijd tussen de behandelingen is een week. Wij geven naast de shockwave behandeling ook gerichte oefeningen en adviezen om nog sneller te herstellen. Een aangepast hardloopschema wordt ook door ons gegeven. Het kan zijn dat het vanwege de stand van uw voeten nodig is om een podotherapeut te raadplegen.

AANMELDEN

 

0548-615889

Aub bellen tussen 8.00 -17.00 uur 

AANMELDEN

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag 7.30 - 20.00 uur
Dinsdag 7.30 - 20.00 uur
Woensdag 7.30 - 20.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur
Zaterdag 9.00 - 12.00 uur

Nieuws

Het einde van het jaar is een goed moment om uw...
Dinsdag 19 december verzorgt Ekelenkamp Verzekering...
Het einde van het jaar is in zicht. Dit is ook de tijd...
Locatie Nijverdal: Godfried Bomansstraat 32 | 7442 TH Nijverdal | 0548-615889 | AGB code: 04-024359 | KvK: 56735421 | fysiotherapie@zorgsaamnijverdal.nl
Locatie Hellendoorn: Koemaste 2C | 7447 AV | Hellendoorn | 0548-615889
 
Design: sanderontwerpen.nl