• Blessure opgelopen tijdens het sporten?
  • Goed voorbereid uw operatie in?

Voorste kruisband reconstructie

Hoe scheur je je voorste kruisband?
Het afscheuren van je voorste kruisband is een zware knieblessure. Een voorste kruisband ruptuur (scheur) ontstaat vaak door het verdraaien van de knie. Dit ontstaat vaak tijdens sporten, zoals voetbal, hockey, korfbal en handbal. Ook zien we het vaak bij hoog energetische sporten, zoals motorcross en skiën. De sporter maakt vaak een gecombineerde beweging van buiging, rotatie en het naar binnen bewegen van de knie. Soms dan er een 'knappend' geluid worden gehoord, een andere duidelijk kenmerk is dat de knie binnen enkele uren erg dik wordt. Als de voorste kruisband gescheurd is volgt vaak een operatie, een voorste kruisband reconstructie.

De operatie
Tijdens de voorste kruisband reconstructie wordt een pees van je hamstring gebruikt om als nieuwe kruisband te fungeren. In sommige gevallen wordt een donorpees gebruikt. Deze nieuwe voorste kruisband moet ‘leren’ wat zijn functie is. De knie moet weer stabiel en sterk worden en op elk gewenst moment stabiliteit geven. 
Tijdens sport, werk of je dagelijkse activiteiten moet je weer op je knie kunnen vertrouwen. De stabiliteit, spierkracht, coördinatie en het vertrouwen in je knie krijg je niet in enkele trainingen terug. Dit heeft tijd nodig en is precies de reden waarom een voorste kruisband revalidatie zo lang duurt. De nieuwe kruisband moet in 6-9 maanden weer leren wat zijn nieuwe functie is!

Waarom revalideren na je voorste kruisband operatie bij Fyisotherapie ZorgSaam?

Vele sporters, maar ook niet sporters zijn inmiddels gerevalideerd na een VKB-reconstructie bij Fysiotherapie ZorgSaam. Tijdens jou revalidatie doorloop je verschillende fases die in een protocol zijn vastgelegd. TIjdens jou revalidatie worden metingen en fysieke testen om te beoordelen hoe je er voor staat. In de laatste fase wordt er vooral aandacht besteed aan jou specifieke (sport)doel. Binnen fysiotherapie ZorgSaam is Rob Alferink verantwoordelijk voor de voorste kruisband revalidatie.


In samenwerking met v.v. Hellendoorn bieden wij de mogelijkheid om het laatste deel van jou revalidatie op het veld te trainen. Rob Alferink is hersteltrainer bij v.v. Hellendoorn en bereid spelers voor om weer deel te nemen aan groepstrainingen. Een ideale stap tussen de oefenzaal van onze praktijk en de groepstraining van jou club. Spelers van alle clubs zijn welkom, ongeacht welke sport je beoefend.

Wij werken nauw samen met de orthopeden en fysiotherapeuten van Orthopedisch Centrum Oost Nederland. Voor informatie kijkt u op www.ocon-sport.nl 

AANMELDEN

 

0548-615889

Aub bellen tussen 8.00 -17.00 uur 

AANMELDEN

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag 7.30 - 20.00 uur
Dinsdag 7.30 - 20.00 uur
Woensdag 7.30 - 20.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur
Zaterdag 9.00 - 12.00 uur

Nieuws

Het einde van het jaar is een goed moment om uw...
Dinsdag 19 december verzorgt Ekelenkamp Verzekering...
Het einde van het jaar is in zicht. Dit is ook de tijd...
Locatie Nijverdal: Godfried Bomansstraat 32 | 7442 TH Nijverdal | 0548-615889 | AGB code: 04-024359 | KvK: 56735421 | fysiotherapie@zorgsaamnijverdal.nl
Locatie Hellendoorn: Koemaste 2C | 7447 AV | Hellendoorn | 0548-615889
 
Design: sanderontwerpen.nl